Atorinaan

Hot Shot

virtuaalihevonen
YLA3, KRJ-II
† Kuollut 15.08.2016 vanhuuteen.
NimiHot Shot "Shotti"
RekisterinumeroVH05-012-9070
Rotu, sukupuolihollanninpuoliverinen, ori
Säkäkorkeus, väri163cm, punaruunikko
Syntynyt13.04.2008
Kasvattajaevm
OmistajaAtorina (VRL-09525)
Maahantuoja nekota (VRL-09525) Koulupainoitteinen, taso: Grand Prix Täyttänyt 3v 04.09.2008 ja 8v 02.05.2009 Kuollut 15.08.2016 vanhuuteen.
18.04.2009 YLA3 22 + 32 + 22 + 31 = 107 p. 15.01.2013 KRJ-II 22 + 41 + 15 + 10 + 8 = 96 p.

Hot Shot, jota toisinaan kutsutaan Hotiksi, on nimensä mukaan hieman kuumempaa tyyppiä, mutta ei kuitenkaan aina huonolla tavalla. Hotti on yksi taitavimmista hevosista, mitä olen ikinä nähnyt, ja suurin syy siihen on sen luonne.

Tallissa Hotti on tietoinen kaikesta ympärillään tapahtuvasta sankoja kolistelevista tallitytöistä pikkulintuihin. Se ei ole säikky, mutta valpas ja tarkkaavainen. Se varmasti huomaa saapumisesi ennen kuin osaat kiinnittää huomiota sen tarkkaavaiseen olemukseen. Shot on ihmisystävällinen, vaikka jotkut sitä vieroksuvatkin, eikä sille ole ongelma olla sidottuna karsinan nurkkaan tallitytön ahertaessa sen kavioiden kimpussa, mutta toisaalta se osaa olla hyvin nätisti, vaikkei sitä kiinnittäisikään – mitä nyt vähän tulee lähemmäs nuuhkimaan, mitä ihminen oikein puuhailee hänen huoneessaan.

Taluttaessa Shot voi olla turhankin innokas, joten sille tuntemattoman ihmisen kannattaa pitää riimunnaru tiukalla tai jopa pyytää toinen seuraksi taluttamaan. Shotti ymmärtää paremmin olla kunnolla, jos sen molemmilla puolilla kävelee joku. Muiden hevosten kanssa Hotti voi olla sellainen kiusoitteleva pikkukakara – pollen lempipuuhaa on hevoskaveriensa kanssa laitumella kirmaaminen ja toisten härnääminen. Silloin tällöin näkee muiden hevosten vilauttelevan hampaitaan ja huitaisevan takakavioitaan Hotin suuntaan, kun se ei tajua rajojaan ja tekee miten sitä lystää.

Ratsastaessa herra on yhtä tarkkaavainen kuin muuallakin, mikä voi joskus häiritä sen keskittymistä. Jos sille ei näytä kaapin paikkaa, voi Hotti alkaa testaamaan ratsastajansa rajoja. Jos se alkaa toimimaan oman päänsä mukaan, se villiintyy vain lisää ja lisää, eikä palaa kuriin ilman kunnon muistutusta siitä, kuka on pomo. Kunhan on napakka alusta alkaen ja näyttää selkeästi, missä mennään ja miten asiat tehdään, Hotti on mitä sulavin ja helpoin ratsastettava myös kisapaikalla.


© Landgestüt Celle

Suku

i. No Shooting
kwpn rn 174cm
evm
ii. Shooter
kwpn trn 174cm
iii. Shamrock
iie. Never Say Never
ie. Hayline
kwpn rt 170cm
iei. Beau Zephyr
iee. Ordered Steps
e. Just a Breeze
kwpn prn 165cm
evm
ei. Hot Spot
kwpn tprn 166cm
eii. Huckleberry
eie. Kit Kat
ee. Jumping Jester
kwpn vrn 161cm
eei. Black Lightning
eee. Iron Maiden

Shotin erittäin kiltti isä No Shooting oli todella suloinen ja ihmisrakas. Tahallaan se ei vahingoittanut kärpästäkään. Isosta koostaan huolimatta Tino oli erittäin helppo ratsastettava vaikka olikin vaativan tason hevonen, sillä herralla riitti kärsivällisyyttä. Tino oli erittäin tarkka ettei sen lähimmäisille ihmisille ja hevosille käynyt kuinkaan. Ori kilpaili pääasiassa koulua, sillä esteillä se oli vähän kömpelö ja saattoi innostua kaahailemaan. Tino palkittiin kisauransa aikana monilla ruusukkeilla.

Isänisä Shooter taas oli toista maata kuin poikansa. Pienetkin asiat hermostuttivat ja stressasivat sitä ja hermostuksissaan se alkoi temppuilla. Ori oli kärsimätön ja levoton, eikä malttanut pysyä paikoillaan. Ori oli erittäin taitava esteillä, koska oli vauhdikas ja esteillä tarvittiin vauhtia, mutta ei päässyt kisaamaan paljoa. Kuitenkin, ne kisat joissa ori kävi, se kisasi kunnialla ja menestyi hyvin. Isänisänisä 168cm korkea ori Shamrock oli lapsellinen tapaus. Pikku jekut olivat Samille mieleen. Usein temput saivat nauramaan, mutta kun huomaa yllättäen oven olevan auki ja hevosen rehuvarastossa tai satuttaa varpaansa Samin tallattua ne, hymy haihtuu nopeasti. Ratsastaessa aikaa meni orin valmistelemiseen, sillä vikuroivalla hevosella voi olla hankalaa ratsastaa. Tiukalla kurilla ja päättäväisyydellä Sami kuitenkin kulki kuin unelma. Orilla kisattiin koulua helpoissa luokissa ja esteitä noin 80cm todella hyvällä menestyksellä. Isänisänemä 160cm korkea tamma Never Say Never oli rohkea hevonen. "Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan" kuvaa hyvin tätä tammaa. Tamman uteliaisuudella ei ollut rajaa, se oli aina tutkimassa kaikkea, vielä ensimmäisenä! Kuitenkin tamma oli tottelevainen ja hyvin koulutettu, joten liiaillisuksiin se ei mennyt. Tamma rakasti esteiden hyppäämistä ja olikin siinä erittäin hyvä. Tamma kisasi esteitä ja myös vähän koulu- ja kenttäratsastusta sijoittuen monesti.

Isänemä Hayline, kaunis, haikeamielinen tamma. Usein tuntui kuin Hayline eläisi omalla maailmassaan, omissa ajatuksissaan. Tamma ei oikein välittänyt maailman menosta, sävähti vain pikkuisen semmoista ääntä joka saisi muut hevoset pomppaamaan pystyyn. Kuitenkin tammasta huomasi että se kuunteli, sen korvat kääntyilivät joka suuntaan. Ratsastaessa Hayline kulki nätisti muodossa vaikka sitä ei pyytäisikään ja antoi automaattisesti kaikkensa. Tamma kilpaili niin koulu-, este-, kuin kenttäratsastuksessakin. Tamman mahtava kisaura on palkittu ruusukkein ja pokaalein. Isänemänisä 172cm korkea Beau Zephyr oli todella uljas ori, tiesi aina että kaikki katsoivat sitä ja hirnui vielä mahtavan kimeästi saavansa jokaikisen eliön huomion. Upea ori taisteli näyttelyissä ykköspalkinnoista, ja usein saikin ne. Ori oli kuitenkin kilttiyden perikuva. Sillä pystyivät ratsastamaan myös pikkulapset vaikka se olikin niin suuri. Ori oli liikkeissään varma ja hienon näköinen, hyppääminen onnistui mahtavasti, jopa 160cm korkeissa luokissa! Vaikeat kouluratsastusliikkeet eivät tälle hepalle olleet ongelma, mitäs nyt kilpailivat Intermediate-luokissa menestyksekkäästi. Isänemänemä 169cm korkealta Ordered Stepsiltä ei myöskään puuttunut kokoa, päinvastoin. Tamma oli erittäin varma liikkeissään ja oli luotettava ratsu. Tammalla itsellään kuitenkin kesti aikaa kehittää luottamus ratsastajaansa. Tamman tasapaino ja koordinaatiokyky olivat loistavat, se kisasi koulussa ja esteillä vieden voiton monen kilpailijan nenän edestä.

Olisikohan niin, että Shotin isän puolen suku on enkeleitä ja emän puoleinen suku demoneita? Ainakin emän Just A Breezen hampaita saa varoa ja toden teolla. Levoton tamma ei malta pysyä paikoillaan ja koska ihminen on sen sitonut kiinni, on aika purkaa sille vihat. Tamma oli ratsastaessa yhtä hankala, pukitteli ja yritti joskus nousta pystyynkin. Tamma heitteli päätään, joten pidätysavut eivät tulleet kunnolla läpi ja niitä yleensä tarvitsi, varsinkin kun tamma ryösti. Siis ei mikään ihanneratsu. Rouva ei juurikaan kilpaillut, ja jos kilpaili, niin huonolla menestyksellä.

Emänisä Hot Spot, aina valokeilaa hakemassa! Ja sen eteen ori teki mitä tahansa. Ori oli taitava kouluratsastuksessa kun ei ollut häiriötekijöitä, kuten tammoja tai kilpailevia oreja, lähistöllä. Joskus kilpailuissakin tuli ongelmia tämän jutun kanssa. Muutoin meni kylläkin todella hyvin, jopa Grand Prix-luokissa. Emänisänisä 175 cm korkea Huckleberry oli melko hankala hevonen, joka tarvitsi erittäin kokeneen ratsastajan, joka oli varma ja päättäväinen sekä luotti ratsuunsa, silloin tämä ori luotti myös ratsastajaansa ja yhteistyö sujui todella hyvin. Ori oli kömpelö esteillä ja siksi kilpaili vain koulussa, enimmäkseen Grand Prix- ja Intermediate- luokissa. Emänisänemä 163cm suloinen tamma Kit Kat oli todella ihana, kaikkien lempihevonen! "Kati" ei ollut mikään taituri koulussa eikä esteillä, mutta se oli todella kiltti ja yleensähän se on pääasia. Pikkulapsetkin pystyivät ratsastamaan tällä tammalla, kunhan oli taluttaja joka huolehti ettei lapsi pudonnut korkealta. Kuitenkin Kit Kat kävi kisaamassa, vaikkakaan menestys ei ollut aina toivottua.

Emänemä Jumping Jester, kiva estetamma. Jess rakasti hyppäämistä ja pomppi ihan muuten vain vaikkei esteitä ollut näkyvissäkään, kuin pikkuvarsa! Tamma oli utelias kuin pieni lapsi ja työnsi aina turpansa joka paikkaan. Omenat olivat tamman lempiherkkua ja taskujen kaivelun tamma osasi parhaiten. Ratsastaessa tamma intoili todella paljon ja pidätteitä sai tehdä ettei tamma lähtenyt kaahottamaan minne sattuu. Esteillä tamma kuitenkin oli kuuliainen ja todella taitava, kisoissa varsinkin! Emänemänisä Black Lightning. Nimestä tulee mieleen upea, sysimusta ori, josta paistaa ylpeys, urheus, rohkeus. Hevonen olisi liikkeissään itsevarma ja nopea. Nämä lauseet kuvaavat hienosti Jumping Jesterin isää Blackia. Ori oli mukava luonteeltaan, eikä halunnut pahaa, mutta ei voinut mitään ylpeydelleen ja kunnianhimoisuudelleen. Ori loisti näyttelyissä ja se palkittiinkin usein ruusukkein. Ratsastuksessa ori oli taitava etenkin kouluratsastuksessa, herra taiteili jopa Grand Prix-tasoa! Emänemänemä Iron Maiden, pieni rautainen tamma. Tamma oli todella päättäväinen ja sitä saikin käskeä kunnolla että se totteli. Kouluratsastukseen tamma ei sopinut, apujenhan pitäisi olla huomaamattomia! Esteitä "Maija" rakasti. Kun sen sai laukkaamaan, se laukkasi toden teolla kohti esteitä ja harjasta kannatti pitää kiinni ettei lentänyt satulasta. Tamman hypyt olivat kuitenkin todella pehmeitä ja niissä oli helppo istua kunhan nousi kevyeen istuntaan.Jälkeläiset

Shotilla on 8 jälkeläistä.

s. 18.04.2009 emästä Magic Girl kwpn t True Desire
s. 30.04.2009 emästä Una Donna kwpn o Early Daylight
s. 22.05.2009 emästä Magic Girl kwpn o No Limit RUST
s. 22.05.2009 emästä Una Donna kwpn t Moneypenny RUST
s. 03.06.2009 emästä Una Donna kwpn t Deanne Rust
s. 26.03.2015 emästä Dolores Claiborne kwpn t Narsil vd Shadow KTK-III
s. 26.04.2015 emästä Spite and Malice kwpn t Infra Red At
s. 24.08.2015 emästä Gloves Off Angelien kwpn t Amoreia

Kilpailutulokset

KRJ vaikeustaso:

5/10
 • Kouluratsastus 1964 p.
 • Tahti ja irtonaisuus 982.00 p.
 • Kuuliaisuus ja luonne 982.00 p.

 • KRJ:n alaiset sijoitukset:

  105 kpl
  KRJ - 02.04.09 - kutsu - VaA - 6/50
  KRJ - 03.04.09 - kutsu - Kür GP - 1/58 81.279%
  KRJ - 03.04.09 - kutsu - VaA - 6/50
  KRJ - 05.04.09 - kutsu - GP - 3/64 79.169%
  KRJ - 06.04.09 - kutsu - GP - 6/47
  KRJ - 07.04.09 - kutsu - VaA - 6/50
  KRJ - 12.04.09 - kutsu - Int I - 2/50 91.975%
  KRJ - 12.04.09 - kutsu - Kür Int II - 2/50 91.29%
  KRJ - 14.04.09 - kutsu - Int I - 4/50 87.019%
  KRJ - 14.04.09 - kutsu - Kür GP - 88.33%
  KRJ - 17.04.09 - kutsu - GP - 1/40
  KRJ - 17.04.09 - kutsu - GP - 5/40
  KRJ - 18.04.09 - kutsu - VaA - 7/50
  KRJ - 18.04.09 - kutsu - GP - 1/40
  KRJ - 18.04.09 - kutsu - GP - 5/40
  KRJ - 18.04.09 - kutsu - GP - 2/40
  KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 4/40
  KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 2/40
  KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 6/40
  KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 4/40
  KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 6/40
  KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 2/40
  KRJ - 20.04.09 - kutsu - GP - 3/40
  KRJ - 21.04.09 - kutsu - GP - 6/40
  KRJ - 21.04.09 - kutsu - GP - 4/40
  KRJ - 22.04.09 - kutsu - GP - 5/40
  KRJ - 22.04.09 - kutsu - GP - 6/40
  KRJ - 22.04.09 - kutsu - GP - 5/40
  KRJ - 22.04.09 - kutsu - GP - 3/40
  KRJ - 23.04.09 - kutsu - GP - 3/40
  KRJ - 23.04.09 - kutsu - GP - 6/40
  KRJ - 23.04.09 - kutsu - GP - 5/40
  KRJ - 26.04.09 - kutsu - GP - 3/32
  KRJ - 28.04.09 - kutsu - GP - 1/50
  KRJ - 28.04.09 - kutsu - GP - 4/100
  KRJ - 29.04.09 - kutsu - GP - 2/100
  KRJ - 30.04.09 - kutsu - GP - 10/100
  KRJ - 05.05.09 - kutsu - GP - 5/50
  KRJ - 05.05.09 - kutsu - GP - 5/50
  KRJ - 06.05.09 - kutsu - GP - 5/50
  KRJ - 06.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 5/50
  KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 6/50
  KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 6/50
  KRJ - 08.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 08.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 08.05.09 - kutsu - GP - 3/50
  KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 1/50
  KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 3/50
  KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 2/50
  KRJ - 10.05.09 - kutsu - VaA - 5/63
  KRJ - 11.05.09 - kutsu - GP - 6/50
  KRJ - 13.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 13.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 13.05.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 13.05.09 - kutsu - GP - 4/60
  KRJ - 15.05.09 - kutsu - GP - 5/50
  KRJ - 16.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 16.05.09 - kutsu - GP - 2/50
  KRJ - 16.05.09 - kutsu - GP - 4/50
  KRJ - 16.05.09 - kutsu - GP - 2/50
  KRJ - 17.05.09 - kutsu - GP - 3/50
  KRJ - 17.05.09 - kutsu - GP - 6/50
  KRJ - 20.05.09 - kutsu - GP - 3/26
  KRJ - 21.05.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 21.05.09 - kutsu - GP - 1/50
  KRJ - 21.05.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 21.05.09 - kutsu - Int I - 2/30 87.557%
  KRJ - 22.05.09 - kursu - GP - 2/50
  KRJ - 24.05.09 - kutsu - GP - 5/50
  KRJ - 29.05.09 - kutsu - Kür GP - 5/50 80.411%
  KRJ - 31.05.09 - kutsu - GP - 2/30
  KRJ - 01.06.09 - kutsu - GP - 7/50 80.967%
  KRJ - 02.06.09 - kutsu - GP - 8/100
  KRJ - 03.06.09 - kutsu - GP - 6/100
  KRJ - 03.06.09 - kutsu - GP - 4/30
  KRJ - 04.06.09 - kutsu - GP - 8/100
  KRJ - 04.06.09 - kutsu - GP - 3/100
  KRJ - 04.06.09 - kutsu - GP - 5/80
  KRJ - 04.06.09 - kutsu - IntII - 3/32
  KRJ - 06.06.09 - kutsu - GP - 6/100
  KRJ - 06.06.09 - kutsu - GP - 2/100
  KRJ - 06.06.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 06.06.09 - kutsu - GP - 4/80
  KRJ - 07.06.09 - kutsu - GP - 5/100
  KRJ - 07.06.09 - kutsu - GP - 10/100
  KRJ - 07.06.09 - kutsu - GP - 6/50
  KRJ - 07.06.09 - kutsu - GP - 5/80
  KRJ - 07.06.09 - kutsu - GP - 3/50
  KRJ - 08.06.09 - kutsu - GP - 6/50
  KRJ - 08.06.09 - kutsu - GP - 1/70
  KRJ - 09.06.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 1/42
  KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 5/42
  KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 1/100
  KRJ - 13.06.09 - kutsu - GP - 7/50
  KRJ - 13.06.09 - kutsu - Kür GP - 6/50 79.646%
  KRJ - 14.06.09 - kutsu - Kür GP - 6/50 76.994%
  KRJ - 15.06.09 - kutsu - GP - 4/40
  KRJ - 16.06.09 - kutsu - GP - 4/40
  KRJ - 16.06.09 - kutsu - GP - 5/50 79.265%
  KRJ - 16.06.09 - kutsu - GP - 2/30

  KRJ Cup -sijoitukset:

  1 kpl
 • KRJ Cup - 15.06.09 - kutsu - Kür GP - 19/335
 • Päiväkirja ja valmennukset

  20.05.2009, kirjoittanut Elisa – kouluvalmennus

  Shotista näkee että hän on jo kiertänyt useita kertoja kouluratoja ja osaa kyllä asiansa. Shotin kanssa päästiin heti työnteon makuun, koska olit verrytellyt Shotin ennen valmennusta.Shotin kanssa aloitettiin ensiksi tekemään Piaffea.Shotin kanssa on selvästikkin helppo työskennellä piaffessa, koska Shot osaa hyvin piaffen.Piaffen jälkeen siirryimme tekemään siksak -sulkutaivutuksia.Shotin "ongelma" oli sulkutaivutuksissa se että Shot ei taipunut tarpeeksi ja Shotilla ei tullu aina niin selkeitä askelia, tämänkin saimme korjauttua, tai no ainakin parempaan päin.Passage on selvästikkin shotille vaikeaa, koska Shot ei saa koottua itseään tarpeeksi ja passage näyttää jäykältä ja vaikealta Shotille, toki passage on vaikea liike, mutta Shotille se oli selvästikkin vaikeaa ja hankalaa.Laukanvaihdokset onnistuivat erinomaisesti ja shot on hyvä esimerkki hevosesta joka osaa tehdä laukanvaihdokset oikein ja onnistuneesti.Yleisesti olette ratsukko joka haluaa oppia koko ajan uutta, ettekä luovuta heti jos jokin asia menee pieleen.

  03.06.2009, kirjoittanut Brenda – kouluvalmennus

  Alkuvalmennuksesta Shot oli aika jännittynyt eikä se meinannut keskittyä millään apuihisi. Ori alkoi kuitenkin kulkea kunnolla, kun näytit sille kuka on pomo. Alkukäyntien ja -verryttelyn jälkeen aloitimme heti kolmikaarisella kiemurauralla. Shot kulki vähän jännittyneesti vieläkin, mutta kun vaikeutin tehtävää ja sen täytyi oikeasti keskittyä, jännitys lähti nopeasti pois. Ravissa ja käynnissä kiemurauranne olivat todella nättejä ja huolellisesti tehtyjä, mutta laukassa Shot alkoi helposti lisätä liikaa vauhtia, jolloin jouduit keskittymään liikaa hidastaviin apuihin. Suoristit orin kuitenkin todella hienosti aina suorilla kohdilla etkä antanut sen ollenkaan kääntyillä tai kiemurrella, mutta asetuksissa Shot pisti varsinkin laukassa vastaan molemmissa suunnissa.

  04.06.2009, kirjoittanut nekota – päiväkirjamerkintä

  Shot oli tavallista rennompi ja myös laiska askeleeltaan. Alkulämmittelyn tavoitteena oli saada Shot täysin hereille ja keskittymään, huomio ratsastajaan ja saamiinsa käskyihin. Pian Shot olikin jo täysin kuulolla ja normaalivireydessään. Alkuun oli pujottelua tolppien välistä, joka sai Shotin todella taipuisaksi, kaula kauniisti muodossa orin keskittyessä apuihin ja tiukkiin käännöksiin. Myös askeleenvaihdokset ja pysähdykset testasivat Shotin vireystilaa. Ori kuitenkin reagoi apuihin todella nopeasti ja oli herkkä kosketukselle. Pysähtyminen ravista, mikä joskus tuottaa vaikeuksia, sujui nyt täysin ongelmitta. Kun ori oli lämmitelty, sen askel oli pehmeää mutta itsevarmaa, ja se tuntui tietävän, että se palkittaisiin tulevissa kilpailuissa.

  22.06.2009, kirjoittanut Pörröpampula – kouluvalmennus

  Shotti häikäisi silmiäni kun se saapui ulkokentän auringonpaisteeseen. Sen karva vain kiilsi kiiltämistään. Shotin askel reipastui jo heti alkumetreillä, sen raviaskel oli hyvin takapainoinen ja etupää oli avoin ja hyvin kevyen näköinen. Shotin vaihdot ravista-laukkaan ja taas raviin sujuivat mainiosti. Lisäyksienkään kanssa ei ollut ongelmia. Shotin piaffe näytti henkeäsalpaavalta, kyllä huomasi ettei tämä hevonen tehnyt sitä ensimmäistä kertaa. Shotin laukka oli jokseenkin ahdasliikkeistä, mutta pienellä omatoimisella puomiharjoittelulla sekin saataisiin pois virhelistalta. Kaarevuutta Shotista löytyi, ympyrät, kaaret ja mutkat taittuivat hienolla kaarevuudella varustettuna, myös kaulan kaarevuus tuli huomattua.

  01.07.2009, kirjoittanut nekota – päiväkirjamerkintä

  Shot on jäänyt kisaeläkkeelle. Ori oli ensimmäisiä varsinaisista kisahevosistani ja sillä onkin tullut kisattua kaikista eniten, sijoituksia orilta löytyy vähintään 70 kappaletta. Shotin kanssa on tullut koettua yhtä jos toista, pohdin kerätessäni Shotin harjalaatikon ja astellessani orin karsinalle. Yleensä tallitytöt tai -pojat hoitavat hevosien puhdistuksen, ruokinnan, ulkoilun sekä satunnaisen liikuttamisen, mutta minulla on tapana käydä tervehtimässä pitkäaikaisia hevosystäviäni pitkän harjaustuokion ja rennon maastolenkin kautta, joten sain rauhassa puuhailla omiani Shotin kanssa heidän huolehtiessa muista hevosista sillä välin. Harjasin orin karvan kiiltäviksi eikä se tuntunut yhtään pahastuvan edes kuolaimista ja satulavyöstä, vaan se tiesi, että nyt lähdetään rentoutumaan eikä stressaavaan valmennukseen tai kilpailukentille. Nousin orin selkään tallin pihalta ja lähdin käynnissä tallin tilojen kaukaa kiertävälle lenkille, joka kestäisi parikin tuntia siinä tahdissa missä kuljimme. Matkalla nautin ilmasta, rennosta tunnelmasta ja Shot mutusteli ruohoa, kun annoin sen laskea päänsä tarpeeksi alas. Ori ravasi kauniisti sulavilla liikkeillä, vaikka kukaan ei ollut katsomassa tai arvostelemassa, mutta se tuntui silti rentoutuneelta. Palattuamme tallille huolehdin Shotista ja sen iltaruoasta ja annoin sille omenanpalasen palkkioksi pitkästä lenkistä.

  15.01.2013, kirjoittanut nekota – päiväkirjamerkintä

  Shotti osallistui tänään Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun ensimmäisenä hevosenani. Olin tyytyväinen kakkospalkintoon, joka sieltä putkahti. Shotti sai yhteensä 96 pistettä, mihin olin aika tyytyväinen.

  13.08.2016, kirjoittanut nekota – päiväkirjamerkintä

  Shotti on ollut eläkkeellä useamman vuoden nyt, ollen vain satunnaisessa jalostuskäytössä. Todella väsyneen oloinen Shotti vietiin tänään eläinlääkärin tarkastukseen, eikä sieltä mitään kovin hyviä uutisia tullut. Vanhuus sitä vain painoi, se ei ollut uutinen, mutta hyviä päiviä tuskin olisi enää montaa. Hyvin surulliseksi tietysti tulin, ensimmäinen hevoseni vietti nyt viimeisiä päiviään. Takaisin kotiin tullessa annoin Shotille sen lempiruokaa, jota se ei enää edes jaksanut syödä, ja paljon heinää, jotta sen olisi mukava olla. Tästä orista olisi vaikea päästää irti, sen tiesin, mutta Shotin olisi parempi siellä toisella puolella.

  15.08.2016, kirjoittanut nekota – päiväkirjamerkintä

  Shotti kuoli tänään. Kaikki meni rauhallisesti ja kivuttoman näköisesti. Kaikki rakastavat ihmiset olivat Shotin luona sillä hetkellä. Ori tullaan hautaamaan tallin taakse ison tammipuun juurelle.